Perustan teologiset opintopäivät

Kristillinen ihmiskuva

Perusta-lehden teologiset opintopäivät Suomen Raamattuopistossa 3.-5.1.2024

Kristillinen ihmiskäsitys on voimakkaasti haastettuna. Määritteleekö ihminen itsensä sellaiseksi kuin haluaa? Onko ihmiselämällä tarkoitusta? Onko olemassa kaikkia sitovaa moraalia? Perusta-lehden teologipäivillä käsittelemme kristillistä antropologiaa ajankohtaisten kysymysten valossa.

Päivien pääluennoitsija on ruotsalainen Olof Edsinger, joka toimii Ruotsin evankelisen allianssin pääsihteerinä. Hänen luentonsa käsittelevät seksuaalimoraalia, identiteettiä, kirkkoa ja postmodernismia. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, joista on suomennettu mm. Sodat Raamatussa, Siunattu antaminen ja Tuomio – evankeliumin unohdettu ulottuvuus.

Yleisluennoilla saamme laajan kattauksien kotimaisten asiantuntijoiden ajatuksia päivien teemasta. Ihmiskäsityksestä puhumassa ovat eri näkökulmista STI:n pääsihteeri Soili Haverinen ja dosentti Sammeli Juntunen. Vanhan testamentin ja varhaisen kirkon ihmiskäsitykseen johdattavat professori Antti Laato ja dosentti Anni Maria Laato. Luennoimassa ovat myös professorit Miikka Ruokanen ja Jouko Talonen sekä kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Hanna Salomäki. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, dogmatiikkaan, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on myynnissä laaja valikoima kristillistä ja teologista kirjallisuutta.

Tapahtuman järjestää teologinen aikakausijulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen, Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa.

Teologisten opintopäivien 2024 ohjelma Suomen Raamattuopiston verkkosivuilla