Perustan teologiset opintopäivät

KESYTTÄMÄTÖN KÄRSIMYS?
Perusta-lehden teologiset opintopäivät 3.–5.1.2021

Huom! COVID19-pandemian vuoksi teologiset opintopäivät järjestetään etänä. Tämä on myös mahdollisuus, sillä luvassa on teologiaa enemmän kuin koskaan aiemmin! Seuraa tilannepäivityksiä täältä.

Miten kohdata sairas ja kärsivä ihminen? Kuinka kristitty suhtautuu kärsimykseen? Mitä hengellistä arvoa kärsimyksellä voi olla? Tällaisilta kysymyksiltä kukaan käytännön työssä oleva teologi ei voi välttyä. Teologipäivillä perehdymme kärsimyksen kysymyksiin ja sielunhoidon teologiaan.

Päivien pääluennoitsija on saksalainen teologi Rolf Sons, joka on tutkinut Lutherin sieluhoidon teologiaa ja kirjoittanut useita sielunhoitoa käsitteleviä kirjoja. Sonsilta on suomennettu kirja Sielunhoidon sydämessä – Luther ja vapauttava usko. Sons on toiminut käytännöllisen teologian dosenttina ja myöhemmin rehtorina Alfred Bengel Hausissa. Nykyään hän toimii pappina Württenbergin evankelisessa maakirkossa.

Yleisluennoilla käsitellään pääaiheen lisäksi mielenkiintoisia teologisia ja ajankohtaisia teemoja. Kotimaisista teologian asiantuntijoista luennoimassa ovat muun muassa piispa Jari Jolkkonen sekä professorit Kati Tervo-Niemelä ja Antti Laato. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Teologiset opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on laaja kristillisen ja teologisen kirjallisuuden myyntinäyttely.

Tapahtuman järjestää teologinen aikakausijulkaisu Perusta yhdessä Suomen Raamattuopiston, Suomen teologisen instituutin, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen ja Suomen Evankelisluterilaisen Opiskelija- ja Koululaislähetyksen kanssa.

Teologisten opintopäivien 2021 ohjelma Suomen Raamattuopiston verkkosivuilla