Perusta 5 | 2015

 

Tässä numerossa

 

458 | Pääkirjoitus

459 | Perustalla

460 | Artikkelit

 • 461 |  Mitä tekemistä islamilla on islamin kanssa? (klikkaa lukeaksesi artikkeli)
 • Jouko Martikainen vastaa kirjoituksessaan niille, jotka väittävät, ettei islamilla ole mitään tekemistä islamistien terroritekojen kanssa. Martikaisen mukaan terrori perustuu Muhammedin esimerkkiin ja Sajjid Qutbin opetuksiin.
 • 468 | Mitä Jeesus ajattelee islamista?
 • Pekka Mäkipään mukaan Jeesus tekee eron uskonnon ja sen edustajan välillä. Hän on kuollut muslimienkin puolesta. Mutta islamiakin koskee hänen sanansa: Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.
 • 476 | Uskontopluralismi ja Kristuksen ainutlaatuisuus
 • Simo Kiviranta esitti (teologista ammattisanastoa sisältävässä) esitelmässään 1997 yhä ajankohtaisen kriittisen analyysin John Hickin ja Carl E. Braatenin uskontopluralismiin. Ei riitä, että puhutaan Kristuksesta, jos kyse ei ole ilmoituksen Kristuksesta.

484 | Tässä ja nyt

 • 485 | Imaamin vastaa Perustan kysymyksiin
 • Perusta esitti Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamille Anas Hajjarille muutamia kysymyksiä. Hajjar on syntynyt Syyriassa 1969 ja tullut Suomeen 1988. Sunnimuslimeihin lukeutuva Hajjar on opiskellut lääketiedettä, mutta toimii Suomen suurimpiin islamilaisiin yhteisöihin kuuluvan yhdyskunnan johtajana, imaamina. Hajjarin johtamaan yhdyskuntaan kuuluu 1700 jäsentä.
 • 488 | Pekka Mäkipää vastaa kysymyksiin
 • Suomessa on viimeaikoina käyty keskustelua monikulttuurisuudesta. Miltä keskustelu kuulostaa lähetysmiehen korvissa?
 • 490 | Kokemuksia kristillisen lähetystyön ja islamin vaikutuksesta
 • 492 | Isis – maailmanlopun uskonto
 • 496 | Oman uskonnon opetus kasvualustana kohtaamisiin
 • 498 | Viron kirkon nykypäivä on Euroopan tulevaisuuskuva
 • 499 | Lähetystyö muutosten paineissa
 • 499 | Liimataisen silmänkääntötemppu vai aito avioliitto

502 | Kirjat

Tässä numerossa arvioidaan seuraavat kirjat:

 • 503 | Naabel Qureshin: Etsin Allahia, löysin Jeesuksen (Marja-Kaarina Marttila)
 • 504 | Kalle Kuusniemi: The Voice of Confessionalism and inter-Lutheran relations (Reijo Arkkila)

506 | Sananselitystä (klikkaa lukeaksesi saarnatekstejä)

Sananselityksissä käsitellään kirkkovuoden kunkin pyhäpäivän yhtä evankeliumikirjan tekstiä. Selitykset on tarkoitettu sekä sanankuulijoille että sananjulistajien avuksi. Tämä jakso alkaa 21. helluntain jälkeisestä sunnuntaista ja päättyy itsenäisyyspäivään 6.12.

LUE KOKO LEHTI TILAAMALLA KOKO VUOSIKERTA TAI TILAAMALLA IRTONUMERO TÄSTÄ